VAMRS Success in Cyprus

The VAM Realities project partners met this week on the island of Cyprus, for their bi-annual project meeting hosted by Cypriot research center CARDET.

The partnership presented the VAMRS University business cooperation handbook (available at the VAM Realities webpage) and main activity of the project; the VAMRS SME XR Coaching program. This coaching program will engage with SMEs in EU countries throughout 2022, supporting SMEs in the adoption of XR technologies, and has no consulting fee. (registration available at the VAM Realities webpage)

The VAMRS SME XR Coaching program will also include a range of site visits to European locations (including Bilbao, Spain and Milan, Italy) to witness the latest in XR industrial use-cases and meet international XR service providers

The meeting included workshops on the latest XR technology including AR software from project partner 3DQR, as well as a workshop in the remote maintenance and collaboration tool POINTR. The POINTR software was the chosen winner of the VAMRS Challenge in 2021 and is subsequently being integrated into the VAMRS SME XR coaching program by the project partnership.

The VAM Realities project is an Erasmus+ knowledge alliance project co-funded by the EU Commission.

For full details of the project and its partner please visit www.vam-realities.eu

VAMRS-Erfolg in Zypern

Die VAM Realities-Projektpartner trafen sich diese Woche auf der Insel Zypern.

Das Projekttreffen fand auf Einladung des zypriotischen Forschungszentrums CARDET statt.

Die Partnerschaft präsentierte das VAMRS University Business Kooperationshandbuch (verfügbar auf der VAM Realities Webseite) und die Hauptaktivität des Projekts: das VAMRS SME XR Coaching Programm. Dieses Coaching-Programm wird KMUs in EU-Ländern bei der Einführung von XR-Technologien kostenlos unterstützen. (Anmeldung auf der VAM Realities-Webseite)

Das VAMRS SME-XR-Coaching-Programm umfasst auch eine Reihe von Besuchen an europäischen Standorten (einschließlich Bilbao, Spanien und Mailand, Italien), um die neuesten XR-Industrieanwendungen zu erleben und internationale XR-Dienstleister zu treffen.

Das Treffen umfasste Workshops zu den neuesten XR-Technologien, einschließlich der AR-Software des Projektpartners 3DQR. Außerdem gab es einen Workshop über das Fernwartungs- und Kollaborationstool POINTR. Die POINTR-Software wurde zum Gewinner der VAMRS Challenge 2021 gekürt und wird anschließend von der Projektpartnerschaft in das VAMRS SME XR Coaching-Programm integriert.

Das Projekt VAM Realities ist ein von der EU-Kommission kofinanziertes Erasmus+ Wissensallianzprojekt.

Ausführliche Informationen über das Projekt und seine Partner finden Sie unter www.vam-realities.eu