FHM taking further steps in Bilbao to make VR in education a reality

On the 15th and 16th of October the partners of the VRinSight Project gathered for the 3rd project meeting in Bilbao, Spain. The project partners met to review the recently completed curriculum modules of the VRinSight Training programme, which aims to introduce VR technology to the higher education institutes of Europe. The partnership also had the chance to experience an early version of the VRinSight classroom, an interactive VR space being specifically developed for the purposes of the project, thanks to the Finnish project partner WAKEONE. FHM was represented in Bilbao by Ian Donovan from the FHM Berlin Campus. The partnership plans to meet again in Tampere, Finland in January 2020 to undertake pilot testing of the finalised VRinSight training programme, including the completed VR-classroom.

The VRinSight project running from October 2018 to September 2020 is being led by FHM and the project is co-funded by the EU Erasmus plus programme.

For more project updates, find us on Facebook and the VRinSight homepage.

FHM unternimmt weitere Schritte in Bilbao, um VR in der Bildung zu verwirklichen

Am 15. und 16. Oktober trafen sich die Partner des VRinSight-Projekts zum dritten Projekttreffen in Bilbao, Spanien. Die Projektpartner trafen sich, um die kürzlich abgeschlossenen Lehrplanmodule des VRinSight Trainingsprogramms zu besprechen. Ziel des Trainingsprogramms ist es, die VR-Technologie an den europäischen Hochschulen einzuführen. Die Partnerschaft hatte auch die Möglichkeit, eine frühe Version des VRinSight-Klassenzimmers zu erleben. Dieser interaktive VR-Raum wird dank des finnischen Projektpartners WAKEONE speziell für die Zwecke des Projekts entwickelt. In Bilbao war die FHM durch Ian Donovan vom FHM Berlin Campus vertreten. Die Partnerschaft plant, sich im Januar 2020 erneut in Tampere, Finnland, zu treffen, um das fertiggestellte VRinSight-Trainingsprogramm einschließlich des fertigen VR-Klassenzimmers zu testen.

Das VRinSight-Projekt läuft von Oktober 2018 bis September 2020 und wird von der FHM geleitet, das Projekt wird vom EU-Programm Erasmus plus kofinanziert.

Weitere Projekt-Updates finden Sie auf Facebook und der VRinSight-Homepage.